EFT (Emotional Freedom Techniques) is bijzonder effectief bij het behandelen van zowel emotionele als lichamelijke klachten. Deze indrukwekkende methode is ontstaan uit de ontmoeting van Oost en West: acupunctuurpunten worden gecombineerd met inzichten uit de neurowetenschap, NLP en mindfulness.

Tijdens een EFT sessie combineren we twee dingen: we benoemen het probleem (vb. paniek voor mijn wiskunde examen ) en tegelijk tikken we zacht op specifieke punten. De paniek neemt snel en waarneembaar af.

In 2009 bleek uit wetenschappelijk onderzoek (J.R.Lane, 2009) dat het tikken op acupunctuurpunten zorgt voor een desensitisatie van de Amygdala in onze hersenen. De Amygdala spelen een hoofdrol in het detecteren van stressvolle situaties. Door EFT toe te passen wordt de stressrespons letterlijk afgebouwd in ons lichaam.

Het lijkt te simpel voor woorden. Toch blijkt EFT in de praktijk een veilige en zeer effectieve werkwijze te zijn!  Opvallend daarbij is de vaak verrassend snelle én blijvende verbetering. Regelmatig blijkt EFT te werken waar niets anders resultaat heeft. Niet voor niets wordt EFT ingezet bij hulpprogramma’s voor kindsoldaten, bij het Rode Kruis in oorlogsgebieden en in verschillende Duitse Kankerklinieken.

De basismethode is eenvoudig. Daarom leer ik je deze als cliënt ook aan, zodat je zelf snel en effectief basisproblemen kunt oplossen in je dagelijks leven.

Op het internet vind je momenteel 39.700.000 hits voor EFT… Om door de bomen het bos te kunnen zien, geef ik je hier twee officiële websites:  www.emofree.com en www.eftuniverse.com. Je vindt er interessante informatie waaronder verhelderende videofragmenten en een overzicht van het wetenschappelijke onderzoek. Meer interessante websites vind je onder Links.

“Wij durven te beweren dat EFT de wereld zal veroveren; nooit hebben we een techniek en werkwijze gezien die zo simpel, zo effectief, zo grondig en zo definitief is.” Dr. Gabriëlle Rutten

Tip: In 2009 schreef ik een eindwerk over EFT: Klik hier voor het gratis downloaden van ‘EFT, een emotionele naaldvrije versie van acupunctuur.